Konfirmationsläger

Varje år planerar vi för att genomföra minst ett konfirmationsläger i Södra Skånes scoutdistrikt. Vi har två lägerplatser som lämpar sig väl för dessa läger och inför varje år bestäms vart sommarens läger hamnar.

Göransborg har en mångårig tradition av konfirmationsläger och distriktet har bedrivet läger där de senaste åren, innan dess genomfördes dem av dåvarande Lunds scoutdistrikt. Man bor och rör sig i närområdet kring Göransborg som ligger nordost om Höör i Tjörnarps församling. Göransborg är ett suterränghus i 4 våningar.

Sjöröds lägerområde ligger vid foten av Gyllebosjön ca 15 km nordväst om Simrishamn på Österlen. 2020 blir det världspremiär på konfirmationsläger på Sjöröd. Distriktet har ägt anläggningen sen i början av 80-talet och utvecklat det till vad den är idag. En 10 ha stort lägerområde med flertalet hus, samlingssalar och aktiviteter. På Sjöröd blir det en lite tydligare friluftsinriktning under konfirmationstiden.

Ni kan föranmäla ert intresse till att konfirmera er i Södra Skånes scoutdistrikt och får information kring det lägret ni tilldelas plats på året innan ni blir konfirmander.

Intresseanmälan konfirmation

• Vilket år vill ni anmäla konfirmanden till?
  • Vad är konfirmandens förnamn?
  • Vad är konfirmandens Efternamn?
  • Vilket år är konfirmanden född?
  • Vad är konfirmandens adress?
  • Vad är konfirmandens postadress?
  • E-postadress till konfirmanden
  • Telefonnummer där vi kan nå föräldrar
  • E-postadress där vi kan nå en förälder
  • Om konfirmanden är scout, vilken scoutkår tillhör den?