Sjöbo

Hörrs Nygård, Malmö scoutkårers lägerområde

Bokning: Margareta Persson, info@horrsnygard.com, dagtid 040-622 60 23, kvällstid 040-19 39 75, http://www.horrsnygard.com

Läge: Mellan Anklam och Vanstad i närheten av Sjöbo.

N550  36.6787, E130 47.8517, WGS 84

Färdväg: Till lägerområdet tar man sig med bil till Sjöbo och därefter kör man vidare på väg 11 mot Simrishamn. Vid Anklam viker man av mot Vanstad, efter 1,3 km ser man skylten ”Hörrs Nygård” på höger sida och då svänger man in på grusvägen och följer denna 150 m.

Det går även att åka buss och då stannar den ute på väg 11 vid Anklamkorset, därefter är det en promenad på ca 1,3 km.

Lokaler: Byggnad A, huvudbyggnad – Fullt modernt utrustad 180 m2 byggnad bestående av 2 sovsalar på ovanvåningen med sammanlagt 30 sängplatser, 1 samlingsrum för 30 personer med öppen spis, 2 ledarrum (med 4 sängplatser i varje) samt kök med full köksutrustning.

Byggnad B, matsalen – Byggnad på 260 m2 med 2 sovsalar på ovanvåningen med sammanlagt 35 sängplatser, stort modernt kök, 1 samlingsrum för 80 personer, stort grovkök med flera kylar och frysar samt varmluftsugn och stekbord.

Ladan – Stor öppen lokal utan värme. Utrymmet lämpar sig till samlingssal eller för att förvara materiel mm. Lokalen har belysning. Här finns även bord, bänkar och stolar.

Omgivning: Hörrs Nygård är beläget nära den natursköna Fyledalen med sin rika flora och fauna.  I trakterna runt omkring kan man hitta många intressanta utflyktsmål, så som Sjöbo Ora med en av Skånes få skidliftar.

Skåneleden, närmare bestämt Österlenleden etapp 10 mellan Lövestads åsar och Vitabäck går strax utanför lägerområdet. Nära till vatten som lämpar sig för paddling och bad. På ett avstånd av 14-20 km finner ni Vombsjön, Sövdesjön, Snogeholmssjön och Ellestadssjön. Skogsområden lämpliga för orientering finns i lägerområdets närhet.

Uppvärmning: direktverkande el

Kokmöjligheter: ja, välutrustat kök

Toaletter: vattenklosetter i separat byggnad varav en är HWC

Tvätt: tillgång till dusch

Sovplatser: Byggnad A 38 st. Byggnad B 35 st.

Telefon till stugan: 0416-140 34

El: ja

Övrigt: Lägerområdet – vi kan erbjuda mer än 3 000 personer att genomföra tältläger på våra 27 hektar mark. Lägerområdet består av ca 8 ha skog och 19 ha ängsmark. Ute på området finns det ängar iordningställda för tältläger. En fotbollsplan som sköts av Sjöbo kommun finns på området.

Sidan är uppdaterad: 2016-02-17

Wressel

Bokning: Leif Wahlund, 040-849 00, leif@scoutkarengripen.se, http://www.scoutkarengripen.se/var-stuga

Läge: Vressel vid Björka, Vombsjön.

Färdväg: Från Malmö: Kör väg 11 mot Simrishamn. Några km efter Veberöd sväng av mot Övedskloster. Efter några km på den vägen passerar man Björkaån. Direkt efter ån sväng höger in på Wresselvägen.

Om du åker buss så är det hållplats Sjöbo Sommarby. Då får man ca 4 km att vandra.

Lokaler: kök, 2 ledarrum, matrum, mysrum med braskamin, 2 sovsalar

Omgivning: Huset ligger med Övedsklosters skog bakom sig och med stora öppna ängar framför. Björkaån ligger ca 500 m framför huset och där kan man paddla. 1 500 m från stugan ligger Vombsjön där det både finns möjlighet att bada och fiska, dock behövs det fiskekort. Till huset hör 3 tunnland mark vilket lämpar sig för läger med upp till 100 personer.

Uppvärmning: el, fjärrstyrd = varm stuga vid ankomst

Kokmöjligheter: restaurangspis, eldplats utomhus

Toaletter: 2 WC, handikapptoalett

Tvätt: tvättrumsbyggnad

Sovplatser: ca 30 st i golvförläggning i 2 sovsalar + 4 sängplatser i ledarrum, madrasser finns

Telefon till stugan: 046-631 39

El: ja

Övrigt: På området finns fast vindskydd. Slanor och ved får användas. Man får själv ta med förbrukningsmaterial som diskhanddukar, toalettpapper och diskmedel.

Sidan är uppdaterad: 2016-01-27