Thinking Day-budskapet 2015

world thinking day

Temat på Thinking Day den 22 februari är ”Take action together” – förändra tillsammans. Årets budskap för Thinking Day handlar därför om hur du i Scouterna kan vara med och påverka framtiden i den riktning du vill.

”Allt stort som skedde i världen, skedde först i någon människas fantasi…”

Astrid Lindgren

Du är förändring. Du kanske inte vet det än men det är du. Du tänker kanske att ”Hur kan jag vara med och påverka den stora världen och vad skulle mitt lilla bidrag till förändring egentligen innebära? Knappast något alls. Inte räknas väl min röst?”. Men det är här som du tar fel. Det är faktiskt så att just du och alla runt om dig kan förändra precis vad ni vill.

Alla kan nämligen vara just förändring. Det är egentligen inga konstigheter alls. Om du fortsätter drömma om att du och alla runt om dig faktiskt kan bidra till något så är du redan på rätt väg mot förändring.

Det är mycket möjligt att du just nu inte vet vad du skulle vilja förändra. Men mycket snart kommer du att inse att världen är långt ifrån rättvis. Det är när du inser det som idéerna kan börja ta fart. Då är det bra att du är här och att du valt att vara just scout.

Scouter finns i nästan alla världens länder och alla scouter vill skapa en bättre värld. Tillsammans kan vi göra och förstå så mycket mer. Tillsammans kan vi komma på hur du och vi kan förändra världen i både stort och smått. Allt vi behöver är en gnista, en vilja och mycket fantasi!

Att förändra, är det scouting? Ja! I Indien hjälper scouter till när det blir översvämning, i Afrika startar scouter skolor och i Sverige håller scouter workshop om inkludering och mångfald. Scouterna vill göra världen bättre.

I hela världen finns det 50 miljoner scouter. Det är fem gånger så mycket människor som det bor i hela Sverige. Om alla de scouterna gör en god gärning om dagen under ett år så blir det nästan dubbelt så många goda gärningar som det finns antal människor i världen. Genom att vi scouter hjälper till, även med små saker, kan vi göra världen bättre.

Aktivitetsmaterial på Leda scouting-sidorna

Aktivitetsmaterial och metod för samhällsengagemang hittar du på Leda scouting-sidorna. Där finns bland annat länkar till åldersgruppsanpassade aktivitetspaket, en film om samhällsengagemang, artiklar och inspirerande blogginlägg. Allt för att du ska kunna vara med och förändra!

Thinking Day på Leda scouting-sidorna »