Om kårlägerkonceptet

Ett kårläger på Sjöröd skall vara enkelt!

Som ledare eller funktionär i en scoutkår skall du kunna slippa tänka på allt det tunga och fokusera   på det viktiga – nämligen hur ni vill lägga upp ert läger.

Sedan fixar Sjöröd resten.

Vårt lägerområde har alla faciliteter ni kan behöva när ni är på läger. Det finns stora lägerängar, toaletter, slanor, ved, matutlämning, kiosk, badbrygga och lite längre bort även en badplats, hinderbanor, lägerbålsplatser och vindskydd.
Kort och gott – på Sjöröd erbjuder vi det mesta ni kan behöva!
2015-07-16 10.31.07
När ni kommit på plats och i ordning tar vår programservice vid. Huvuddelen av programmet på Sjöröd är sådant som ni själva genomför med era scouter. Vi tillhandahåller materialet och instruktioner. En del programpass måste genomföras på en viss plats såsom mitt-i-prick eller hinderbanan, men de flesta kan man bära runt på. Varför inte ta med cirkuslådan ner till badplatsen eller klura på skattjakten på byn?

När ni blir hungriga kommer ni förmodligen komma i kontakt med vår intendentur. Det är de som planerar, beställer och mäter upp maten här på Sjöröd. Vid ett par tillfällen under dagen kan ni komma förbi expeditionsbyggnaden och hämta ut den mat som ni sedan själv tillagar på byn. Om ni vill kan intendenturen hjälpa till med specialbeställningar som t.ex. ingredienser till födelsedagstårta. Självklart gör vi också allt vi kan för att lösa specialmat när detta behövs. Säg bara till i god tid, så löser intendenturen det mesta.

Sjöröds service omfattar förläggning, program och intendentur. Det jobbet som återstår för er som ledare är att lösa transporten till lägerområdet, fundera kring vilket material kåren behöver ha med och om kåren skall ha något eget upplägg på sin lägervistelse hos oss. Lägerområdet arrangerar inget gemensamt program såsom t.ex. invigning eller lägerbål. Det är upp till varje scoutkår att själv fundera ut hur man vill ha det. Sjöröd hjälper gärna till att förmedla kontakten med andra som besöker oss samtidigt.

Varmt välkommna till oss!