Om Hand i Hand

IMG_1719Hand i Hand i är ett läger för personer med funktionshinder och scouter från riksorganisationen
Scouterna.
Lägret är arrangeras som ett scoutläger, där man tar hänsyn till de olika individernas behov. En trygg atomsfär skapas för deltagarna med fasta rutiner för både mat, program och aktiviteter.

Lägret förläggs inomhus på Södra Skånes scoutdistrikts lägergård Gamlegård i Torna Hällestad. Det finns tillgång till duschar under lägret och andra bekvämligheter.
På lägret tycker vi kamratskap är viktigt och alla deltagare delas in i patruller under lägret, på så sätt lär man känna varandra väldigt bra och har alltid nära till en kompis.

Varje patrull har två ledare, faddrar som ställer upp och hjälper till och stöttar med stora och små saker. Tillsammans klarar vi alla av de utmaningar som dyker upp under veckan. När halva lägertiden har gått, går alla patruller ut på hajk.

För att följa med på lägret ska du vara äventyrarscout (13-15 år) eller utmanarscout (15-18 år).

Om du har någon form av funktionsnedsättning ska du ha fyllt 14 år och inte vara över 21 år för att få följa med på lägret