8-10/9 Ting-Ting

TINg-TINg, utmanarting

Tintin har skickats ut på resa och denna gång har han skickats för att skriva om det mytomspunna ting som äger rum varje år i Södra Skånes scoutdistrikt.

Därför kommer han och Malou den 8-10 september bege sig till Hjäruplundsskolan i Hjärup för att delta på tingsförhandlingarna och det omkringliggande arrangemanget Ting-ting.

Tingshandlingarna äger rum den 9 september klockan 13.00. Där har du rösträtt om du är utmanare i södra Skånes scoutdistrikt och är född mellan 1999 och 2002. Handlingar kommer ut på lördag 26 augusti. Är du äldre eller från ett annat distrikt är du fortfarande välkommen, då utan rösträtt. Det innebär att du ändå kan delta i diskussioner och yrka, kanske till och med hitta något du vill ta med dig tillbaka till din kår eller ditt distrikt.

När sker det?

Arrangemanget Ting-ting äger rum hela helgen, med start klockan 11.00 lördagen den 9 september (incheckning mellan 10.00 och 11.00) och tar inte slut förrän 13.00 dagen efter.

Känner man däremot att man inte kan vänta med att få komma och umgås med andra som känner likadant kommer det finnas möjlighet att komma redan fredag kväll med drop-in mellan 20.00 och 22.00. Det finns dock inga planerade aktiviteter förrän 11.00 dagen efter. Fredag serveras ingen middag.

Vad kostar det?

Kostnaden för att delta på Ting-ting är 210 kr, vilket skickas på faktura till kåren efter arrangemanget. Är man under 18 år behöver man ha en ansvarig ledare på plats.

Vill man enbart delta på tingsförhandlingarna är detta gratis och kräver ingen ledare.

Handlingar

Årets tings-handlingar kan du hitta om du följer länken till Google Drive.
Handlingarna finns här>>

Anmälan, sista anmälningsdag är den 3/9, för arrangemanget och tingsförhandlingarna hittar du här »